Medyczna *****
Medyczna *****
Czy ktoś myślał, aby spróbować medycznego wyciągu z konopi? Skoro pomaga ludziom cierpiącym na padaczkę, a leki przepisywane na KBG to leki głównie przeciwpadaczkowe to może właśnie to jest złoty środek!?
Re: Medyczna *****
Cześć,
Nie wiem jak medyczna ale w tradycyjnej formie w moim przypadku była triggerem, ewentualnie potęgowała ból. Osobiście nie polecam.
Pozdr,
Marcin
Nie wiem jak medyczna ale w tradycyjnej formie w moim przypadku była triggerem, ewentualnie potęgowała ból. Osobiście nie polecam.
Pozdr,
Marcin
Można by długo i kolorowo rozpisywać się o działaniu THC na atak klasterowego bólu.
Ale chyba nie potrzeba.
Z doświadczeń własnych i wywiadów u innych THC w żadnej postaci nie pomaga w przypadku klasycznego silnego ataku .
Ale chyba nie potrzeba.
Z doświadczeń własnych i wywiadów u innych THC w żadnej postaci nie pomaga w przypadku klasycznego silnego ataku .
what about some 10% CBD Oil Properties...
Nie to, zebym namawial, bo i sam sie boje..., ale dymek dymkiem, no i dymna forma thc na pewno nie jest tym samym, co olejowa (koncentrat). Bylem niedawno w Holandii i w kilku aptekach widzialem RSO w strzykaweczce, aby aplikowac po kropelkach - drogie to czortostwo i odstrasza, ale niektorzy robia wszystko, aby to zdobyc i ulzyc w bolu. Tak czy siak niektorzy z nas wydaja majatki na pokrycie kosztow leczenia farmaceutykami. Kuracja RSO tez kosztuje fortune.
Pozdr Rad
Pozdr Rad
Witam, w moim przypadku ziołeczko było triggerem w postaci palenia skrętów czy innych znanych metodach palenia, dopóki nie odkryłem waporyzatora i inhalacji. Na klaster choruje od 12 lat, przez pierwszych 6 lat zrobiłem wszystkie możliwe badania od dentysty po otolaryngologa przez CT, mrt z kontrastem i bez, a na rentgenie kręgosłupa kończąc. Od listopada 2022 cieszyłem się życiem beż bólu, aż do 8.10.2024. Przez przypadek wyszło z rozmowy z moim kolegą, że posiada waporyzator, a mieszkając w Niemczech nie ma problemu z tym tematem. Spróbowałem przez inhalacje i 3 nocne ataki już powstrzymałem. Będę próbował dalej. Dam znać co i jak.
Cześć.
No to czekamy na ..." co i jak "
Pozdrawiam
No to czekamy na ..." co i jak "

Pozdrawiam
Dam znać. Póki co zauważyłem zależność jak przy tryptanach. Jeśli inhaluje zioło w momencie kiedy ból się rozpoczyna, to zioło go blokuje i po 10min nie ma praktycznie żadnych odczuć, tak samo mam z tryptanami. Jeśli natomiast ból się już rozpocznie to nie ma na niego siły. Neurolog wysłał również polecenie do lekarza rodzinnego o załatwienie tlenu. Zobaczymy co się z tego wykluje. Nadal próbuje i będę informował, ale musieli byście zobaczyć moja mine po pierwszej inhalacji medyczną, zdziwienie i radość w jednym kiedy ból się nie rozwinął.
In touch
In touch